bjornsresor.blogg.se

- resejournalist, kulturskribent & författare

Grand hotell, Mattias Dahlgren

Publicerad 2014-12-12 20:11:27 i Allmänt,

När kocken Mattias Dahlgren år 2007 hade öppnat sin restaurang på Grand hotel i Stockholm kunde man läsa recensioner skrivna av journalister som efter att ha smörjt kråset på den exklusiva inrättningen nästan föll i tungomålstalande; någon beskrev till och med middagen som närmast en religiös upplevelse! Där ser man vad en pressbjudning kan betyda. Nu, några år senare, har restaurangen fått två stjärnor i Guide Michelin – och kocken själv har fått extraknäck som professor vid restauranghögskolan i Umeå. Men från april kommer han att leda en ny satsning på Grand hotel: enligt det nya konceptet, Matbordet, ska kock och gäster tillsammans laga maten, och sedan tillsammans äta den. Koncept för framtiden? Att gå på restaurang för att laga mat?

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
  • www.carraratravel.se
  • Om

    Min profilbild

    Björn Gustavsson

    Björn Gustavsson bloggar här om resmål, både i Sverige och utomlands samt recenserar hotell, restauranger och caféer. Björn Gustavsson är verksam som resejournalist, kulturskribent och författare (han har utgett 11 böcker, bl.a. flera volymer om Eyvind Johnson och tre diktsamlingar).

    Till bloggens startsida

    Kategorier

    Arkiv

    Prenumerera och dela